Het autonoom gemeentebedrijf heeft enkele maanden geleden de concessie voor het Hof van Riemen opengesteld d.m.v. een publicatie. Na deze oproep werd er een onderhandelingsprocedure gevoerd, waarbij de huidige concessiehouder als voorkeurbieder overbleef.

In de voorbije week werd dan een nieuw concessiecontract getekend met de huidige concessionaris voor een duur van 10 jaar.  Filip Laenen en Nikki Paesen exploiteren reeds een drietal jaren het Hof van Riemen. Zij plannen een aantal vernieuwingen naar aanleiding van de verlenging van de huidige concessie. Ook het autonoom gemeentebedrijf voorziet een aantal verbeteringen aan het gebouw en de omgeving. Zo zijn recent de oevers van de hofgracht hersteld.
 
Het Hof van Riemen beschikt  over een klasserestaurant, een brasserie en een ruim tuinterras. Het kan ook zalen ter beschikking stellen voor vergaderingen, seminaries en feesten. Het ligt op het fietsknooppunten-netwerk. Fietsende recreanten moeten dan ook niet aarzelen om de monumentale poort binnen te rijden en op het zonnig terras even te komen genieten van het historisch gebouw en zijn groene omgeving. Het Hof van Riemen is omringd door een parkgebied van 6 hectare, met daarin een dreef en wandelpaden. Eén van deze wandelpaden is onlangs van lage verlichting voorzien, zodat het in de winterperiode als looppad gebruikt kan worden. Het gemeentebestuur bereidt nog een ruimtelijk uitvoeringsplan voor om dit parkgebied te verruimen, o.a. voor de bouw van een zwembad en inrichting van openluchtrecreatieterreinen. Op termijn moet het historische Hof van Riemen dan ook uitgroeien tot de poort van dit landschaps- en sportpark.